Bilbesiktningstekniker

Fordonsmyndigheten söker vikarierande bilbesiktningstekniker för perioden 1 mars 2023-31.12.2023.

Fordonsmyndigheten

Fordonsmyndigheten ansvarar för registrering och besiktning av samtliga motorfordon i landskapet samt utför förarprov. Dagligen genomförs ett hundratal besiktningar på anläggningen i Möckelö, Jomala kommun. Myndigheten som har 15 anställda finansieras helt med avgifter.

Arbetet som bilbesiktningstekniker 

Som bilbesiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Att arbeta som bilbesiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen, men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som bilbesiktningstekniker arbetar du både individuellt, men också i team.

Behörighetskrav och kompetensprofil

Vi söker dig med ett genuint bilintresse som har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En bilbesiktningstekniker hos Fordonsmyndigheten känner stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra åländska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande, såväl som social förmåga och hög servicenivå. På Fordonsmyndigheten ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

För tjänsten krävs att du har goda tekniska fordonskunskaper, bör ha ABC-körkort, avslutad gymnasieutbildning och några års relevant arbetslivserfarenhet. Du bör ha avlagt högskoleexamen med lämplig inriktning. Meriterande är om du även har D-E-körkort. Som person är du social och utåtriktad.

Tillträde

Tjänsten är tidsbegränsad med tillträde den 1 mars 2023 eller enligt överenskommelse

Lön

Grundlön inkl. allmänt tillägg uppgår för närvarande i spannet 2633,18–3329,13 euro/mån beroende på erfarenhetstillägg.

Ansökan

Ansökningar ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast den 15 februari 2023 kl. 15.00

Dina ansökningshandlingar som ska innehålla ett personligt brev och CV sänder du till

myndighet@fma.ax.  

eller till

Fordonsmyndigheten
Möckelövägen 58
AX-22100 MARIEHAMN.

Mer information om arbetet som bilbesiktningstekniker

Närmare information om tjänsten lämnas av myndighetschef Per Eriksson tel. +358-18-525 844 eller sektionsansvarig besiktningsman Bengt Johnsson tel. +358-18-525 855.