Åtgärder med anledning av coronaviruset covid-19

Från och med den 1 april har vår kundtjänst stängt för besök. Klicka på länken nedan för att få reda på hur du kan uträtta dina ärenden du har hos oss. Observera att besiktningsavgiften inte kan betalas på plats utan måste vara betald på förhand.

https://www.fma.ax/samlad-information-gallande-coronaviruset-covid-19

Rapportera fel i e-tjänsterna

För att vi ska kunna förbättra våra e-tjänster behöver vi veta mera om felsituationer som uppstår på vår webbsajt. Det är frivilligt för dig som användare att beskriva ett sådant problem i detta formulär.

Den information som samlas in kommer endast att användas för att anlysera problemet på generell nivå. För att lösa ett specifikt ärende hos Fordonsmyndigheten ber vi dig att ta kontakta oss via e-post eller telefon.

1. Vad gick fel?
2. Beskrivning av felet och när det hände
T.ex. att boka kontrollbesiktning för ett fordon är uppdelat i 2 steg. Det första visar nuvarande bokningsstatus och sedan klickar man vidare. I det följande steget skapar/ändrar man en bokning genom olika val, såsom; välj datum, välj tid, ta bort avgaskontroll, osv. Det är värdefullt om det går att precisera var och hur problemet uppstod.
3. Din utrustning och uppkoppling
Publicerad 19.11.2019
Uppdaterad 4.12.2019