Åtgärder med anledning av coronaviruset covid-19

Från och med den 1 april har vår kundtjänst stängt för besök. Klicka på länken nedan för att få reda på hur du kan uträtta dina ärenden du har hos oss. Observera att besiktningsavgiften inte kan betalas på plats utan måste vara betald på förhand.

https://www.fma.ax/samlad-information-gallande-coronaviruset-covid-19

Har redan körkort

Här finns information om du vill veta hur du ska gå tillväga för att förhöja din körkortkategori, eller ta en helt ny körkortskategori

Först behöver man ansöka om körkortstillstånd hos polisen. Dit behöver man ha med sig loggboken, där det ska stå antecknat att man har fått godkänt på det inledande teoriprovet. Man behöver även ha med sig två stycken nytagna passfoton och ett högst två månader gammalt syninytg utfärdat av en läkare eller optiker. Är du är över 70 år vid ansökningstillfället eller söker lastbil eller busskörkort krävs ett högst två månader gammalt läkarintyg. För kategori AM 120 (moped), AM 121 (lätt fyrhjuling), T (traktor) och A1 (lätt motorcykel) ska båda vårdnadshavarna vara med vid ansökan om den sökande inte fyllt 18 år. Körkortstillståndet gäller för den kategori som ansökan avser och är giltigt i två år.

För att slutligen få körkort behöver man genomgå säkerhetsutbildning i trafikskola, få godkänt på teoriprovet och körprovet. Mer information om teoriprov och körprov finns under fliken Förarexamen.

Som bilagor hittar du en steg-för-steg anvisning för hur du ska ta körkort om du redan har ett körkort.

Publicerad 17.4.2018
Uppdaterad 9.1.2020