Avvikande öppettider

Till och med 29 oktober har kundtjänst/kassa öppet: måndag 08.15-15.00, tisdag-onsdag 8.00-15.00, torsdag STÄNGT, fredag: 08.00-15.00

Till följd av kraftig underbemanning tvingas vi stänga kundmottagningen en timme tidigare varje dag. 

De kunder som har bokad tid för besiktning eller kör-/teoriprov 15-16 påverkas dock inte utan kommer att kunna tas emot.

Vi beklagar detta och tackar för ert tålamod och er förståelse.

Information om Fordonsmyndighetens åtgärder rörande Covid-19

Läs här om vilka säkerhetsåtgärder vi har infört med anledning av Covid-19

Byråfunktionär

Fordonsmyndigheten lediganslår en ordinarie tjänst som byråfunktionär vid registersektionen.

FORDONSMYNDIGHETEN

Fordonsmyndigheten arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller. Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, fritidsbåtar och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö.

DITT NYA JOBB

Som byråfunktionär har du ett mångsidigt arbete i vilket du ger kundservice över disk och via telefon. I arbetet ingår handläggning av ärenden såsom in- och avregistrering av fordon och fritidsbåtar, ägarbyten samt av- och påställning av fordon. I arbetet ingår även att ta emot betalning för tjänster som Fordonsmyndigheten utför samt, i den mån som kunderna inte använder sig av bokningsfunktionerna som nås via hemsidan, boka tider åt kunder för besiktning m.m. Att arbeta som byråfunktionär är ett utpräglat serviceyrke där du arbetar både individuellt och i team.

Eftersom vi är relativt få anställda behöver du också vara beredd att rycka in där det för tillfället behövs.

BEHÖRIGHETSKRAV OCH KOMPETENSPROFIL

Du ska ha gymnasial utbildning med lämplig inriktning och några års relevant arbetslivserfarenhet.

Vi söker dig som har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. Arbetet ställer krav på både noggrannhet, social förmåga och hög servicenivå. På Fordonsmyndigheten ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde den 15 november 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en prövotid. Grundlönen för tjänsten är för närvarande 2 038,86 euro/mån samt ett allmänt tillägg om 121,24 euro/mån. Därtill utgår ett ev. ålderstillägg baserat på den anställdes arbetslivserfarenhet.
 

ANSÖKAN

Din ansökan och meritförteckning ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast torsdagen den 14 oktober 2021 kl. 16.00. Ansökningshandlingarna sänder du till info@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, AX-221 20 Mariehamn.
 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta sektionsansvarig för registersektionen Gitte Nordas, telefon +358 18 525 854 eller myndighetschef Björn Snis +358 18 525 844.

Publicerad 27.9.2021
Uppdaterad 27.9.2021