Avvikande öppettider

Till och med 29 oktober har kundtjänst/kassa öppet: måndag 08.15-15.00, tisdag-onsdag 8.00-15.00, torsdag STÄNGT, fredag: 08.00-15.00

Till följd av kraftig underbemanning tvingas vi stänga kundmottagningen en timme tidigare varje dag. 

De kunder som har bokad tid för besiktning eller kör-/teoriprov 15-16 påverkas dock inte utan kommer att kunna tas emot.

Vi beklagar detta och tackar för ert tålamod och er förståelse.

Information om Fordonsmyndighetens åtgärder rörande Covid-19

Läs här om vilka säkerhetsåtgärder vi har infört med anledning av Covid-19

Byråsekreterare

Fordonsmyndigheten lediganslår en ordinarie tjänst som byråsekreterare vid körkortssektionen.

FORDONSMYNDIGHETEN

Fordonsmyndigheten arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller. Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, fritidsbåtar och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö.

DITT NYA JOBB

Som byråsekreterare är din huvudsakliga arbetsuppgift att handlägga körkortsärenden. Arbetsuppgifterna består i att registrera och handha körkortsansökningar samt att i körkortsregistret registrera händelser som är kopplade till körrätten, såsom trafikbrott och yrkesförartillstånd. Du sköter bokningar av kör- och teoriprov.

För närvarande pågår ett projekt som syftar till att ersätta det nuvarande körkortsregistret med ett nytt it-system. Du kommer i hög grad att vara delaktig i arbetet med att slutföra upphandlingen, testningen och införandet av systemet.

Vidare sköter byråsekreteraren också myndighetens webbsida (www.fma.ax), intranät och Facebooksida. Eftersom vi är relativt få anställda behöver du också vara beredd att rycka in där det för tillfället behövs.

BEHÖRIGHETSKRAV OCH KOMPETENSPROFIL

Behörighetskrav för tjänsten är gymnasial utbildning med lämplig inriktning och några års relevant arbetslivserfarenhet. Du ska ha god datorvana. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att aktivt delta i it-utvecklingsprojekt.

Vi söker dig som är självgående, drivande, ansvarstagande och problemlösande. Du har förmåga att ha många bollar i luften och har lätt för att samarbeta. Tjänsten kräver också viss stresstålighet och förmåga att prioritera uppgifter vid behov.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde den 15 november 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en prövotid. Grundlönen för tjänsten är för närvarande 2 087,61 euro/mån samt ett allmänt tillägg om 121,24 euro/mån. Därtill utgår ett ev. ålderstillägg baserat på den anställdes arbetslivserfarenhet.

ANSÖKAN

Din ansökan och meritförteckning ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast torsdagen den 14 oktober 2021 kl. 16.00. Ansökningshandlingarna sänder du till info@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, AX-22120 Mariehamn.
 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta sektionsansvarig för körkortssektionen Björn Kallur, telefon +358 18 525 858 eller myndighetschef Björn Snis +358 18 525 844.

Publicerad 27.9.2021
Uppdaterad 27.9.2021