Information om Fordonsmyndighetens åtgärder rörande Covid-19

Lediga jobb på Fordonsmyndigheten

Bilbesiktningstekniker

Fordonsmyndigheten arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller. Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, vattenfarkoster och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö.

DITT NYA JOBB

Din främsta uppgift är att besikta fordon, dvs. att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. I arbetet ingår även att hålla sig ajour med lagar, förordningar och andra direktiv som är styrande för verksamheten. Till arbetsuppgifterna hör även kundbetjäning i tekniska frågor, samt utföra övriga av sektionsansvarig anvisade arbetsuppgifter.

Att arbeta som bilbesiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen, men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som bilbesiktningstekniker arbetar du både individuellt, men också i team.

BEHÖRIGHETSKRAV OCH KOMPETENSPROFIL

Vi söker dig med ett genuint bilintresse som har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En bilbesiktningstekniker hos Fordonsmyndigheten känner stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra åländska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande, såväl som social förmåga och hög servicenivå. På Fordonsmyndigheten ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

Behörighetskrav för tjänsten är avlagd högskoleexamen med lämplig inriktning, goda tekniska fordonskunskaper (exempelvis erfarenhet från bilbranschen) samt innehav av körkort klass B och C.

Meriterande är om du även har A-D-E-körkort liksom om du tidigare har arbetat med fordonsbesiktning. Som person är du social och utåtriktad.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde den 18 oktober 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en prövotid. Grundlön inkl. ålderstillägg och allmänt tillägg uppgår för närvarande till 2 577,51 – 3 258,14 euro/mån.

ANSÖKAN

Din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och CV ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast torsdagen den 23 september 2021 kl. 16.00. Ansökningshandlingarna sänder du till fma@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, AX-221 20 Mariehamn

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta myndighetschef Björn Snis, telefon 018-525 844 eller sektionsansvarig besiktningsman Bengt Johnsson, telefon 018-525 855.

Publicerad 27.4.2018
Uppdaterad 7.9.2021