Lediga jobb på Fordonsmyndigheten

Projektanställd till Fordonsregisterplattform (tillfällig tjänst)

Fordonsmyndigheten (FMÅ) ska upphandla bland annat ett nytt fordonsregister, fritidsbåtar, kassasystem, besiktningsapplikation som ska ersätta det nuvarande systemet. Projektet kommer att ledas av Åda men även bemannas med egen personal. Vi söker därför en projektanställd med ansvar för kravställning på och upphandling av det nya systemet. I ett senare skede ska det nya systemet testas och införas. Tjänsten som är på Fordonsmyndigheten i Möckelö, tjänsten är tidsbegränsad till den 31 december 2025 med möjlig förlängning.

FORDONSMYNDIGHETEN

FMÅ arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller. Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, fritidsbåtar och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö.

ARBETET SOM PROJEKTANSTÄLLD

Du bidrar till att projektet genomförs på ett bra sätt och når resultat. En viktig del är att se till att de behov och krav som finns på ett nytt fordonsregister fångas upp i upphandlingen. Du samarbetar tätt med projektledaren och levererar resultat med god kvalitet och i tid. Egna initiativ behöver även tas i projektet.

I projektet kommer du även ha ett tätt samarbete med bl.a. ÅDA, Ålands polismyndighet, Transport- och kommunikationsverket i Finland, försäkringsbolag, skattemyndigheter och med kollegor inom FMÅ.

FMÅ är en förhållandevis liten arbetsplats. Det innebär att du får vara beredd att ibland rycka in där det behövs.

BEHÖRIGHETSKRAV OCH KOMPETENSPROFIL

Behörighetskrav för tjänsten är gymnasial utbildning med lämplig inriktning. Du ska ha god datorvana och erfarenhet av att arbeta i databaser och register. Du har deltagit i projekt tidigare. En fördel är om du har kunskap om IBM i-miljö (AS400) och kännedom om de regler som gäller för registrering och besiktning av fordon.

Vi söker dig som är självgående, drivande, ansvarstagande och problemlösande. Du har förmåga att ha många bollar i luften och har lätt för att samarbeta. Tjänsten kräver också viss stresstålighet och förmåga att prioritera uppgifter vid behov.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde enligt överenskommelse. Grundlönen för tjänsten 2379,95 euro/mån samt ett allmänt tillägg om 121,24 euro/mån. Därtill utgår ett ev. ålderstillägg baserat på den anställdes arbetslivserfarenhet. Tjänsten är en heltidstjänst, men vi kan även erbjuda möjligheten att arbeta deltid.

ANSÖKAN

Din ansökan och meritförteckning ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast den 26 april 2024 kl. 08:00. Ansökningshandlingarna sänder du till myndighet@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, 

AX-221 20 Mariehamn. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta myndighetschef Per Eriksson +358 18 525 844.