Avvikande öppettider

Torsdagen den 14/11 stänger vi klockan 15.00 på grund av personalmöte. 

Lediga jobb på Fordonsmyndigheten

Sektionsansvarig besiktningsman

Fordonsmyndigheten på Åland lediganslår tjänsten som sektionsansvarig för besiktningssektionen.

OM FORDONSMYNDIGHETEN

Fordonsmyndigheten arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller.Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, vattenfarkoster och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö. Verksamheten är indelad i tre sektioner: Besiktnings-, körkorts- och registersektionen som leds av sektionsansvariga.

DITT NYA JOBB

Utöver dig själv utgörs sektionen för närvarande av fem ordinarie tjänster: två besiktningsmän och tre besiktningstekniker. Som sektionsansvarig har du det övergripande ansvaret för de kontrollbesiktningar, registreringsbesiktningar, ändringsbesiktningar, taxameterplomberingar, m.m. som du och dina medarbetare genomför. Med ett närvarande ledarskap leder och fördelar du arbetet inom sektionen samt planerar, genomför, utvecklar och följer upp verksamheten. Du ser till att medarbetarna har tillräcklig information och kunskap för sina arbetsuppgifter och att det finns enhetliga och rättssäkra rutiner.

Som sektionsansvarig besiktningsman är du direkt underställd myndighetschefen och rapporterar till denne. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp.

KRAVPROFIL

Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen med lämplig inriktning
  • Goda fordonskunskaper och erfarenhet från bilbranschen
  • Körkort av klass ABC

Du förutsätts ha god förmåga att kommunicera väl på svenska. Det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat med fordonsbesiktning och har chefs-/ledarerfarenhet.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet behöver du ha goda ledaregenskaper, förmåga att motivera dina medarbetare samt vara drivande och utvecklingsinriktad. Du är självgående och tar egna initiativ. Vidare behöver du vara serviceinriktad och ha ett professionellt bemötande eftersom du kommer att ha dagliga kundkontakter.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde den 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en prövotid. Grundlön inkl. ålderstillägg och allmänt tillägg uppgår för närvarande till 3 038 – 3 847 euro/mån.
 

ANSÖKAN

Din ansökan och meritförteckning ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast den måndagen den 18 november 2019 kl. 16.15. Ansökningshandlingarna sänder du till fma@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, AX-221 20 Mariehamn.

 
För ytterligare information är du välkommen att kontakta myndighetschef Björn Snis, telefon +358 18 525 844 eller +358 40 178 8226.

Publicerad 27.4.2018
Uppdaterad 4.11.2019